Mozilla uppger att företaget planerar att ändra på gränssnittet i Firefox 3.7 så att det får ett modernare utseende. Det nya gränssnittet kommer att baseras på Microsofts gränssnitt Ribbon som introducerades i Office 2007.

Enligt Mozilla är det nuvarande gränssnittet föråldrat och känns inte längre modernt. Genom att använda Ribbon-gränssnittet kommer alla programmenyer i Firefox att gömmas så att det lämnar mer plats åt visningen av webbsidor.

Windows 7 kommer att levereras med inbyggt stöd för Ribbon så att det kan utnyttjas av applikationer som är skrivna för det nya gränssnittet. Microsoft kommer även i oktober att släppa en uppdatering för Windows Vista som gör att det stödjer Ribbon.

Gränssnittet Ribbon har tidigare mötts med blandade känslor från användarna. Mozilla uppger dock att företaget ännu inte har bestämt sig om det nya gränssnittet kommer att införas. Först vill Mozilla testa det bland användarna för att se hur väl det tas emot.

Firefox 3.7 planeras att släppas någon gång mellan februari och mars nästa år. Innan dess planeras Firefox 3.6 att släppas någon gång mellan oktober och november i år. Firefox 4.0 får vänta till slutet av 2010.

IDG News