Enligt fildelarsajten Torrentfreak har det tyska företaget Digirights Solutions släppt en presentation som visar att det är mer lönsamt att stämma pirater än att sälja upphovsrättsskyddat material på laglig väg.

Digirights Solutions erbjuder tjänster som går ut på att identifiera internetanvändare som ägnar sig åt olaglig fildelning. När en person identifieras skickar Digirights Solutions ut en räkning på cirka 450 euro (cirka 4 600 kronor) till den misstänkta personen.

Enligt en företagspresentation som Torrentfreak fått tag på uppger Digirights Solutions att företaget behåller 80 procent av de pengar som det får in och ger de resterande 20 procenten till upphovsmännen.

I Digirights Solutions presentation belyser företaget att upphovsmännen kan omvandla piratkopiering till en lönsam affär. Presentationen går så långt att man hävdar att det går att tjäna 150 gånger mer på piratkopiering jämfört med laglig försäljning av materialet.

Enligt Digirights Solutions betalar cirka 25 procent av de personer som företaget kontaktar utan att ställa några frågor.