Säkerhetsföretaget Kaspersky Labs vd, Eugene Kaspersky, uppger i en intervju med Zdnet att internet borde regleras. Enligt Kaspersky borde alla länder införa ett pass som gör det möjligt att identifiera samtliga användare på internet.

- Alla borde ha ett pass eller någon form av identifikation. Internet är inte utvecklat för allmänheten, utan för forskare och den amerikanska militären. Det borde inte vara så öppet och anonymt som det är, säger Kaspersky till Zdnet.

Kaspersky uppger även att ett system som innebär identifikation inte bör vara frivilligt, utan ett krav för att använda internet.

- Jag skulle vilja ändra hela strukturen på internet genom att införa reglering. Internetpass, internetpolis och internationella avtal. Om ett eller flera länder inte vill vara med så bör de stängas av från internet, säger Kaspersky vidare.

Kaspersky vill även att anonymitetstjänster som Psiphone och Tor ska bli olagliga. Nämnda tjänster används bland annat flitigt av kinesiska internetanvändare för att undgå landets censur.

Ska det vara lag på internetpass?
Det är inte längre tillåtet att rösta.