Tempest EVO är en ny datorlåda från den amerikanska tillverkaren NZXT som tar ett rejält grepp på tre av de viktigaste sakerna med en datorlåda: expanderbarhet, hantering av sladdar och luftflöde.

Med Tempest EVO följer det med sex fläktar - fyra stora 120 millimeters fläktar och två i det ännu större 140 millimeters-formatet. Till skillnad mot den tidigare versionen har NZXT ändrat vinkeln på fläktarna vilket sägs ge bättre luftflöde till en mindre ljudnivå.

Själva lådan är rymlig och mäter 212 x 525 x 562 millimeter och det finns plats för åtta 3,5-tums enheter och tre enheter i 5,25-tums formatet. Nätaggregatet monteras i botten och lådan stödjer de flesta moderkortsformat, inklusive Baby AT, Micro-ATX, ATX och E-ATX. Även kabelhanteringen är förbättrad med förborrade hål och större utrymme bakom moderkortet där man kan placera kablarna.

Exakt vad den nya lådan kommer att kosta när den landar i Sverige är inte känt - men det amerikanska riktpriset är 100 dollar, vilket med dagens kronkurs är straxt under 700 kronor, vilket får ses som ett bra pris med tanke på vad man får.