Holländska Mininova var tills nyligen världens största torrentsajt med ofantliga mängder av film- och musiktorrentar. Den absoluta merparten pekade mot upphovsrättsskyddat material. Något som sajten dömdes för den 26 augusti i holländsk domstol. Mininova fick då tre månader på sig att ta bort alla pirat- torrentar, annars väntade böter på fem miljoner euro.

Sajten har sedan domen försökt rensa bort de illegala torrentarna genom att begränsa uppladdningen med olika filtertekniker. Men eftersom det inte lyckats väljer nu Mininova att endast tillåta utvalda uppladdare. I princip alla torrentar har också tagits bort.

I skrivande stund finns nu bara knappt 9000 torrentar på Mininova. I de kategorier PC för Alla sökt igenom verkar torrentarna länka till filer utan copyright. Så sent som i tisdags fanns 1,3 miljoner torrentar som laddats ned över tio miljarder gånger, enligt statistik från Wikipedia.

– Det är väldigt olyckligt att tvingas ta till de här åtgärderna, men vi hade inget val, säger Mininovas grundare Niek van der Maas till sajten Torrentfreak.

Enda möjligheten att Mininova åter gör alla torrentfiler nedladdningsbara är om företaget överklagar domstolsbeslutet och vinner i högre instans. Mininova har dock ännu inte bestämt sig om de ska överklaga, skriver Torrentfreak.