Enligt nyhetstjänsten The Register har utvecklare på säkerhetsgruppen Full Disclosure hittat en bugg i den senaste versionen av Google Chrome som kan äventyra en användares anonymitet.

Buggen gör att Chrome använder en lokal dns-server trots att användaren specificerat att använda en extern dns-server.

Buggen skapar problem för de användare som vill utnyttja olika anonymitetstjänster såsom Tor. Eftersom Chrome anropar en lokal dns-server så avslöjas vilka webbplatser som användaren besöker.

- Det här innebär en allvarlig risk för användare som använder tjänster som exempelvis Tor. All webbplatser som besöks registreras öppet och den anonymitet som Tor är tänkt att erbjuda försvinner helt, skriver utvecklare på säkerhetsgruppen Full Disclosure.

Tor som står för The Onion Router är en populär tjänst för att surfa anonymt. Genom att använda en så kallad extern proxyserver så kan användaren surfa helt anonymt utan att internetleverantören kan avlyssna trafiken.

- Vi tittar just nu på en lösning på det här problemet. Det påverkar dock endast ett fåtal användare som använder sig av anonymitetstjänster såsom Tor, säger en talesman för Google till The Register.

Användare av Tor kan även använda Firefox tillsammans med insticksprogrammet Torbutton för att surfa anonymt.