I förra veckan släppte Google den första officiella betaversionen av Chrome för både Mac och Linux. Det resulterade i att Chrome tog sig upp på en tredjeplats över de mest använda webbläsarna i världen.

Med knapp marginal lyckades Google Chrome peta ned Apples Safari från tredjeplatsen enligt en mätning utförd av analysföretaget Net Applications. Enligt Net Application hoppade Google Chrome upp till 4,4 procent av marknaden under perioden 6 till 12 december.

Det är en ökning med 0,4 procentenheter jämfört med november. Chrome lägger sig därmed före Apples Safari som hade 4,37 procent under samma period.

- Google Chrome har uppenbarligen gjort ett rejält uppsving vad gäller antalet marknadsandelar, säger Vince Vizzaccaro, vd på Net Applications.

I förra veckan stod Google Chrome för 1,3 procnet av alla webbläsare som användes på Apples Mac OS X. I november var siffran 0,32 procent. På Linux var ökningen ännu större och Chrome stod för 6,34 procent av alla webbläsare på Linux under förra veckan. Under november var siffran 3,81 procent.

IDG News