Mozilla släppte i fredags den femte betaversionen av Firefox 3.6 som först var tänkt att släppas redan i november. Förseningar med att färdigställa koden gör att nästa version av Firefox istället släpps någon gång i början av 2010.

Den senaste betaversionen innehåller nästan 130 buggfixar jämfört med den föregående betaversionen som släpptes i slutet av november. Enligt Mozilla ska den senaste versionen fixa flera problem som orsakade att webbläsaren kraschade.

- Vi förväntar oss att kunna släppa en releaseversion innan slutet av detta år, men den officiella versionen kommer sannolikt inte att släppas förrän i början av nästa år, uppger Mike Beltzner på Mozilla.

Bland nyheterna i Firefox 3.6 märks ett förbättrat stöd för utvecklare som gör det möjligt att skapa mer avancerade webbsidor. Bland annat har flera tillägg från html-standarden html 5 lagts till.

Firefox 3.6 har även bättre stöd för Personas vilket är en ny funktion som gör det möjligt för användaren att enkelt ändra på utseendet i webbläsaren. Firefox 3.6 har även optimerats för körning av javaskript vilket ska göra den snabbare än föregångaren.

Även om Mozilla rekommenderar att du kör den senaste versionen av Firefox 3.5 kan du testa betaversionen av Firefox 3.6 här. Tänk dock på att betaversioner kan innehålla buggar och du installerar den på egen risk.

IDG News