Många av oss kollar mejlen även när vi är lediga. Andra undviker allt som har med datorer att göra. För att slippa göra folk irriterade kan det i så fall vara läge att lägga in ett automatiskt svar som berättar att du inte läser din mejl - och när du kommer tillbaka.

Hur du gör med jobbmejlen beror på vilket system ni använder, men har du din privata mejl genom någon av de stora webbmejltjänsterna är det lätt fixat. Så här gör du.


GMAIL.Klicka på Inställningar, Allmänt, Autosvar. Här skriver du in det meddelande som du vill ska skickas och väljer Autosvar på. Avsluta med Spara.HOTMAIL/WINDOWS LIVE MAIL. Gå till Alternativ, Fler alternativ. Klicka på Skicka semestersvar automatiskt och kryssa i Skicka semestersvar till dem som skickar e-post till mig. Skriv in det meddelande som du vill ska skickas och bekräfta med Spara.YAHOO. Gå till Alternativ och välj Automatiskt svar i fönstret till vänster. Klicka på Automatiskt svar under semestern och välj vilken period det ska vara aktivt. Skriv ditt svar och klicka på Aktivera Automatiskt svar.SPRAY. Klicka på Mitt konto och välj Allmäna inställningar. Välj sedan Meddelande för autosvar och kryssa i rutan Aktivera autosvar. Under rubrikern Meddelande för autosvar skriver du in din text. Bekräfta med Spara.

Fakta

Svårighetsgrad: Enkel.
Program: Webbläsaren.
Tid: 5 minuter.

Det här lär du dig:

  • Att ställa in automatiska svar i de vanligaste mejltjänsterna.