Den danska hemelektroniktillverkaren Bang & Olufson är tidigare känt för sina dyra och lyxiga hemstereoanläggningar och tv-apparater. Nu har företaget tillsammans med Asus skapat vad som kanske är världens lyxigaste laptop hittills.

Bang & Olufson NX90 har två stycken separata pekplattor som vardera är placerade bredvid tangentbordet. En speciellt framtagen programvara som heter Rotation Desktop Control ska göra det möjligt att utnyttja två pekplattor samtidigt.

I sedvanlig Bang & Olufsen-anda har man lagt stort fokus på ljudkvaliteten. Två högtalarpaneler är placerade bredvid bildskärmen och ger en riktad ljudmatta mot användaren öron.

Bildskärmen är på 18,4 tum och erbjuder en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar (1080p). Processorn är en Intel Core i7 och grafikkortet Geforce GT335M. NX90 har dessutom plats för två stycken hårddiskar och en blu-ray-spelare.

Priset för härligheten kommer att hamna mellan 1 799 till 2 499 dollar beroende på bestyckning (mellan cirka 13 000 till 18 000 kronor). Laptopen finns i handeln från och med i slutet av februari.