Tidigt i morse svensk tid höll Microsoft vd, Steve Ballmer, sitt öppningstal på den årliga hemelektronikmässan CES 2010 i Las Vegas. Under öppningstalet visade Steve Ballmer upp tre stycken nya pekdatorer, dock nämndes inget om Microsofts egen pekdator som går under kodnamnet Courier.

Desto större var nyheterna för alla spelfantaster. Steve Ballmer och Microsofts produktchef för underhållning, Robbie Bach, avslöjade att Project Natal kommer att släppas under det fjärde kvartalet i år.

- 2010 kommer att bli ett riktmärke för alla ägare av Xbox 360. Tack vare Project Natal kommer en uppsjö med nya spel och tjänster att släppas för Xbox 360, säger Robbie Bach.

Microsoft har inte uppgett några priser för vad Natal kommer att kosta, men systemet kommer att fungera med nuvarande Xbox-enheter.

Project Natal är en ny teknik från Microsoft som bygger på vad företaget kallar ett mänskligt gränssnitt. Med hjälp av Natal går det att skapa spel där spelaren kommunicerar med spelet via tal och kroppsrörelser.

Följande video beskriver hur Project Natal fungerar.

IDG News