Adobe bekräftade igår att en cyberattack drabbade företaget tidigare denna månad och den kan vara kopplad till attacken mot Google i Kina. Attacken mot Google och andra amerikanska företag uppges vara ett av skälen till att Google överväger att lämna Kina.

- Adobe upptäckte den 2 januari att företaget blivit utsatt för en sofistikerad attack mot flera av de interna nätverk som Adobe ansvarar för. Vissa av de drabbade nätverken tillhör utomstående företag. För närvarande känner vi inte till om någon känslig information har blivit stulen, uppger Adobe på sin företagsblogg.

Flera säkerhetsforskare uppger att hackarna använde sig av riggade pdf-filer för att utföra attacken mot både Google och Adobe. Adobes pdf-läsare, Adobe Reader, har dragits med flera allvarliga säkerhetshål det senaste året.

- Vi håller fortfarande på att undersöka detaljerna kring attacken. Det ser dock ut som om attacken mot vårt företag är kopplad till attacken mot Google, säger Adobes pr-chef, Wiebke Lips.

Google meddelade i tisdags att företaget utsatts för sofistikerade attacker där hackare har lyckats stjäla teknik från Google. Dessutom ska hackarna ha kommit åt e-postkonton som tillhör politiska aktivister i Kina. Något som leder misstankarna till att kinesiska myndigheter ligger bakom attacken.

Som svar på attacken meddelade Google att företaget kommer att sluta censurera sökresultaten på den kinesiska versionen av företagets söktjänst, ett agerande som med största sannolikhet kommer att leda till att Googles söktjänst blir blockerad i Kina.

Senast igår släppte Adobe en säkerhetsuppdatering för pdf-läsarna Adobe Reader och Acrobat som täpper till allvarliga säkerhetshål.

IDG News