Mozilla uppger att företaget infört stora förändringar i hur utvecklingen av Firefox kommer att ske framöver. Bland annat kommer Firefox 3.7 att skrotas och Mozilla kommer istället att släppa mindre uppdateringar som istället släpps oftare.

Firefox 3.7 planerades tidigare att släppas någon gång i mitten av året har nu tagits bort ur Mozillas utgivningskalender. Nästa stora uppdatering är Firefox 4.0 som planeras att släppas någon gång i slutet av året.

En av anledningarna till att Mozilla valde att skrota planerna på Firefox 3.7 beror på den tid det tar att släppa en versionsuppdatering. För att Firefox 4.0 inte ska drabbas av förseningar väljer Mozilla därför att släppa mindre löpande uppdateringar av Firefox 3.6.

- Vi har lärt en hel del kring vad som gör att vi blir försenade. Det kommer att hjälpa oss att bättre planera framtida versioner och uppdateringar, säger Mozillas vd, Mike Beltzner.

Firefox 3.6 som redan försenats några månader kommer att släppas innan slutet av denna månad om allting går enligt planerna.

IDG News