Redan när Marko var sex år gammal blev han certifierad som systemadministratör. Nu är han nio år gammal och i förra månaden blev han certifierad systemtekniker av Microsoft. Det betyder att han antagligen är världens yngsta person som bär titeln Microsoft Certified Systems Engineer.

- Från en teknisk synpunkt är han ett underbarn. Det är otroligt hur mycket tid han har lagt ned på att lära sig allt om Microsofts nätverkstekniker. Jag hoppas han får tid till hans näst största hobby som är fotboll, säger Matej Potokar på Microsoft i Slovenien till Cnet.

Marko har redan fått sitt första jobb som systemtekniker. Han ska på distans sköta nätverket hos en välgörenhetsorganisation som arbetar med handikappade människor.

Just nu arbetar Marko med att ta fram en teknik som ska göra det möjligt att leverera hdtv över en relativt långsam internetkoppling. En teknik som nioåringen hoppas visa upp på Cebit-mässan i Tyskland senare i år.

Trots sin ringa ålder har han inte mycket till övers för datorspel.

- Jag spelar aldrig datorspel för det finns inget seriöst med spel på datorer. Vill jag leka så går jag ut och umgås med mina kompisar, säger Marko till Cnet.