Sedan några dagar tillbaka bloggar Henrik Pontén tillsammans med en juristkollega. Bloggens syfte är att vara ett komplement till Antipiratbyråns officiella hemsida.

– Vi kände ett behov att bemöta och kommentera kritik mot upphovsrättslagstiftningen. Vi vill vara någon form av motvikt till upphovsrättskritiska bloggare. På bloggen kommer vi att vara lite mer resonerande än på vår hemsida, säger Henrik Pontén.

Är det dina och din kollegas resonemang eller Antipiratbyråns?
– Vart går gränsen egentligen? Det här är en blogg där vi vill ha en seriös diskussion med bloggosfären som ju ofta är uttalat kritisk mot upphovsrätten. Bloggen står för samma värden som Antipiratbyrån.

Är ni oroliga för att näthatarna kommer att förstöra på bloggen?
– Den här sidan kommer inte att bli populär, det är ett som är säkert. Näthatet är oerhört starkt, vi kommer bara att publicera kommentarer som har fullständigt namn på avsändaren. Vi tar aldrig in inlägg som bara består av hot och hat.

Du har redan hunnit gå till hårt angrepp mot moderaten Karl Sigfrid och kallat honom socialist.
- Karl Sigfrid har gång på gång hävdat att vi inskränker yttrandefriheten. Jag tycker att debatten behöver hyfsas och föras på en seriös nivå. Jag har inte sagt att han är socialist utan bara att en del av hans logik är det.

Vissa säger sig vara rädda för att läsa och kommentera bloggen eftersom de tror att ni loggar besökarnas ip-nummer.
- (Suck) Det visar bara hur skruvad debatten har blivit. Vi är bara glada om så många som möjligt vill läsa våra åsikter och resonemang.

Hur ofta kommer ni att uppdatera bloggen?
– Vi har mängder av andra arbetsuppgifter. Vi ska försöka bemöta kritiken någon gång i veckan.

Antipiratbyråns blogg hittar du här. Sedan starten har fyra inlägg postats. Bland annat har Henrik Pontén skrivit ett inlägg med rubriken "Socialisten Karl Sigfrid" där han kallar den moderata riksdagsmannens upphovsrättsargument för "tröttsam slagordsretorik".