I onsdags kom det fram att användarnas kontaktlista i Gmail publicerades på deras profil i Google så att vem som helst kan se vilka personer en användare kommunicerar med ofta.

Efter stark kritik har Google nu genomfört ändringar på tjänsten. När användare ansluter sig till Google Buzz så frågar tjänsten mer tydligt om användaren vill att kontaktlistan i Gmail ska visas för andra eller inte.

- Vi fick flera klagomål från våra användare som hävdade att det tidigare inte framgick klart nog att deras information kommer att publiceras på internet. Nu har vi ändrat registreringsprocessen så att det framgår mycket tydligare, skriver Google på företagets blogg.

Google Buzz som lanserades i tisdags är en ny social tjänst som är tänkt att konkurrera med tjänster såsom Twitter och Facebook. Användarna kan likt Facebook göra statusuppdateringar och dela med sig av bilder, videoklipp och annan media.