I tisdags denna vecka släppte Microsoft en av företagets största uppdateringar någonsin. Nu visar det sig att ett stort antal användare av Windows XP har fått stora problem sedan de installerat uppdateringen.

Enligt flera inlägg på Microsofts supportforum rapporterar fler och fler användare att det drabbas av blåskärm när de startar Windows. Användarna rapporterar att det inte ens går att starta Windows i säkert läge vilket resulterar i att de måste installera om Windows.

- Jag installerade elva uppdateringar för Windows XP i dag och startade sedan om min dator. Efter det så får jag blåskärm varje gång Windows laddas och ett felmeddelande om att ett problem uppstått, skriver en användare på Microsofts supportforum.

Microsoft rekommenderade att användarna startar datorn med installationsskivan och försöker starta programmet ”Recovery Consol” samt matar in en serie kommandon. Den lösningen hjälper dock inte för ägare av bärbara datorer som oftast inte får några installationsskivor med datorn.

Microsoft har ännu inte gjort något officiellt uttalande kring problemet.

IDG News