Att mejla tunga filer kan vara ett tidskrävande och tålamodsprövande arbete – det vet alla som slitit med olika onlinetjänster och ftp-lösingar. Vi har testat en tjänst, Cronlab Email Attachment Saver, som gör jobbet åt dig och kräver försumbart med tid – när du väl installerat Cronlabs skräppostfilter och ändrat inställningarna i din mejlläsare det vill säga. När det är gjort så kan du skicka e-post som vanligt – även om den innehåller filer som egentligen är för tunga att mejla.

Det fungerar så att när ditt tunga mejl passerar Cronlabs skräppostfilter så byts den tunga bilagan automatiskt ut mot en länk. Bilagan stannar på Cronlabs server och mottagaren får ditt mejl med länken. Mottagaren kan sedan hämta hem filen genom att följa länken.

Tjänsten klarar bilagor upp till 2 GB men för att kunna använda Email Attachment Saver så måste du även ha ett skräppostfilter från Cronlab. Köper du den hostade varianten så betalar du cirka 32 kronor per användare i månaden för filtret och 3 kronor per användare i månaden för Email Attachment Saver. Priserna är exklusive moms och gäller för 10 användare. Priset per användare sjunker vid större volymer.

Läs mer på www.cronlab.com