Microsoft meddelade igår att företaget i dag kommer att släppa en uppdatering för ett allvarligt säkerhetshål i Internet Explorer. Säkerhetshålet som upptäcktes i början av månaden gör det möjligt för hackare att utföra så kallade snabbattacker mot IE6 och IE7.

Enligt säkerhetsexperter har säkerhetshålet redan utnyttjats vid flera olika attacker sedan flera veckor tillbaka. På grund av allvaret i situationen har Microsoft bestämt sig för att tidigarelägga uppdateringen. Normalt brukar Microsoft endast släppa uppdateringar den andra tisdagen varje månad.

Den senaste uppdateringen är andra gången i år som Microsoft har valt att släppa en uppdatering utanför den ordinarie tidsplanen. I januari släppte Microsoft snabbt en säkerhetsuppdatering för IE som täppte till åtta allvarliga säkerhetshål.

– Jag var inte beredd på att Microsoft skulle släppa uppdateringen så snabbt. Det har gått mindre än en månad sedan Microsoft bekräftade problemet. Jag antar att det finns ett skäl till att företaget agerat så snabbt på problemet, säger Andrew Storms på Ncircle Security.

Dagens uppdatering kommer att gälla samtliga versioner av Internet Explorer på samtliga versioner av Windows. Enligt Andrew Storms är det mycket möjligt att Microsoft även släpper en uppdatering för den så kallade F1-buggen som upptäcktes i slutet av februari.

Microsoft har inte meddelat någon tid när uppdateringen kommer att bli tillgänglig. Följer Microsoft emellertid tidigare tidsplaner så borde den släppas runt klockan 19.00 svensk tid.

IDG News