Studien som är genomförd av analysföretaget Gartner förutspår att över hälften av alla datorer som köps till barn under 15 år kommer att ha pekskärmar. Enligt Leslie Fiering på Gartner kommer barn att ligga i framkanten vad gäller användandet av pekskärmar och företagen kommer att hamna på efterkälken.

– Vi tror att över 50 procent av datorer som inhandlas till barn under 15 år kommer att ha pekskärmar. Under 2009 var den siffran endast två procent. Bland företag förutspår vi att siffran kommer att kugga på minde än tio procent år 2015, säger Leslie Fiering.

Enligt Gartner kommer den stora ökningen främst att bero på att media och innehåll kommer att kunna levereras i ett smartare ekosystem likt Apples Ipad. Gartner förutspår att Apples framgångar kommer att öppna ögonen för andra aktörer på marknaden.

Gartner tror även starkt på användandet av pekskärmar inom utbildning. Enligt studien kommer mellan 50 till 75 procent av amerikanska skolor att använda pekskärmar inom de närmaste fem åren.

Tror du att pekskärmar kommer att ta över?
Det är inte längre tillåtet att rösta.