När Annika, 38 år, gick med i gruppen ”Tjejerna mot killarna, först till 100.000 medlemmar”, tyckte hon det mest var en kul grej. Enligt informationssidan stod det att ett par hade suttit och snackat och sedan slagit vad om vem som först kunde få ihop 100 000 medlemmar i sin grupp.
- Jag såg att tjejerna ledde och klickade på "Gå med". Bara ett par dagar senare upptäckte jag ett meddelande där det stod att Sandra Zanjani har bytt namn på gruppen till "Vi som har haft sex med våra föräldrar!"

Annika hade blivit offer för det som på forumet Flashback.org kallas ”Facebooktrollning”. Något av en ny Flashback-sport där målet är att skapa en så stor grupp som möjligt för att sedan chockera alla stackars användare genom att byta namn på gruppen, eller på senare tid (sedan namnbyte omöjliggjorts av Facebook) ändra innehåll och gruppbild.

Jättekul tycker Facebooktrollarna som skryter om sina bravader på Flashback. Mindre kul tycker offren:
- Det var mycket olustigt! Först blev jag förstås generad och kände mig oerhört dum som hade gått på det här, berättar Annika.
-Och jag visste ju att det nu stod att jag var medlem i en grupp som jag definitivt inte ville tillhöra. Eftersom alla sådana här grejer också syns på alla vänners startsidor blev jag förstås rädd att de som inte förstod att det här var ett misstag och rent lurendrejeri skulle tro att jag verkligen tillhörde något slags incestgrupp.

Annikas panikrespons blev att skriva ett inlägg om det och därefter gick hon omedelbart ur gruppen. Händelsen har inte fått henne avogt inställd till Facebook i sig:
- Jag gillar fortfarande Facebook jättemycket, men har självklart blivit lite mer restriktiv med att gå med i grupper, berättar hon. Även om jag just i dag gick med i en grupp för oss som gillar skärgården…