Google har släppt en experimentell tjänst som visar vilka länder i världen som ber Google ta bort information på företagets tjänster såsom sökdatabasen eller på Youtube. Tjänsten Government requests visar även vilka länder som ber Google ge ut information om individuella användare.

Listan består av en karta som visar antingen önskemål om att Google lämnar ut information om ett visst användarkonto (data request) eller önskemål om att Google tar bort information såsom webbsidor eller videoklipp på Youtube (removal request).

Listan visar endast önskemål från olika länders myndigheter och inte från privata företag som exempelvis upphovsrättsorganisationer. Den lista som publicerats visar önskemål från juli till december förra året.

Högst upp på listan hamnar Brasilien i båda kategorierna. USA hamnar på andraplats vad gäller utlämning av användarkonton följt av Storbritannien. Tyskland hamnar på andraplatsen vad gäller borttagning av information följt av Indien.

Sverige är inte med på listan över utlämning av användarkonton och har mindre än tio önskemål om att information tas bort.

Google Government requests hittar du här.