Efter att tidigare ha varit ganska lågmälda i sina meningsskiljaktigheter har Apple och Adobe nu höjt ribban och börjat skicka offentliga verbala knytnävsslag mot varandra.

Det började med att Apples vd, Steve Jobs, igår skrev ett öppet brev om varför Apple valt att inte stödja Flash i flera av företaget produkter. Steve Jobs brev publicerades på Apples webbplats och Steve Jobs hoppades kunna räta ut många missförstånd kring Apples ställning.

I en intervju med Wall Street Journal under gårdagen vädrade Adobes vd, Shantanu Narayen, sina tankar kring Steve Jobs attack mot framförallt Flash. Enligt Shantanu Narayen så använder Steve Jobs endast en ”rökridå” av argument för att skydda Apples egen ställning på marknaden.

Shantanu Narayen anser uppger att Steve Jobs syn på världen skiljer sig från Adobes vision om en öppen värld på en mängd olika plattformar. På frågan om vad han anser om Steve Jobs anklagelser att Flash är den största orsaken till att Macar kraschar skrattar han.

– Om Macar kraschar på grund av Flash så beror det kanske på Apples operativsystem och inte på oss, säger Shantanu Narayen till Wall Street Journal.

Han går även vidare och säger att anklagelsen om att Flash ligger till grund för att batteritiden förbrukas snabbare är helt felaktigt. På frågan om Shantanu Narayen äger en Iphone och Ipad svarar han:

– Jag har en Google Nexus One. Jag tycker Ipad är en bra produkt för att vara av den första generationen. Jag tror dock att vi kommer att få se stor innovation på det här området och Adobe arbetar med flera projekt inom pekdatorer, säger Shantanu Narayen.

Se hela intervjun med Shantanu Narayen i videoklippet nedan (kräver Flash).

IDG News