De senaste dagarna har flera svenska internetanvändare fått ett e-postmeddelande som uppger att mottagaren har lagts till på en lista över barnförbrytare. E-postmeddelandet kommer med en länk till webbsidan som har adressen barnforbrytare punkt se (gå inte in på denna sida).

När användaren klickar på länken försöker webbplatsen installera en java-applikation i webbläsaren. Det är ännu inte bekräftat vilken typ av elak kod som kommer att installeras, men det är med största sannolikhet någon form av trojan.

E-postmeddelandet som sprids ser ut enligt följande:

Flera svenska forum på internet har även inlägg som pekar till den internetadressen och hävdar att den drivs av barnförbrytare, och för att stoppa dem uppmanas användaren besöka sidan och klicka på en ”abuse”-knapp.

För att vara säker, undvik alla länkar eller webbplatser som heter barnforbrytare. Har du redan besökt webbsidan och godkänt att köra java-applikationen bör du kontrollera din dator med en uppdaterad version av ett antivirusprogram.

Har du inte något antivirusprogram eller säkerhetsprogram hittar du massor av nyttiga, gratis säkerhetsprogram i PC för Allas Programbank här.