Tidigare i veckan avslöjade PC för Alla en ny nätfiskeattack på det svenska internet. Nätfiskeattacken försöker lura användare att deras namn finns med på en lista som lagras på en webbplats med adressen barnforbrytare punkt se.

Länkar till sidan spreds både med e-post och på olika forum. Klickade användaren på länken kommer webbläsaren att fråga om användaren vill installera en java-applikation för att komma in på webbsidan. Java-applikationen försöker dock installera en trojan på användarens dator.

De senaste dagarna har en ny variant av nätfiskeattacken där det med största sannolikhet handlar om samma personer som ligger bakom. Den nya varianten har än så länge endast spritts via e-post. Texten i e-postmeddelandet lyder enligt följande:

Texten uppmanar användaren att klicka på en länk till en webbplats med adressen sextrakasserier punkt se. När användare anländer till webbplatsen visas följande meddelande:

Klickar användaren på ”Kör” så kommer en java-applikation som innehåller en trojan att installeras på datorn.

Säkerhetsföretaget Eurosecure har även skrivit ett blogginlägg med information om andra varianter av dessa nätfiskeattacker som figurerar på det svenska internet.