Voddlers webbklient ska nu utökas med en version till mobiltelefoner. Mobilklienten kommer till Googles operativsystem Android, men planer finns också på en applikation för Android-baserade tv-apparater.

Mobilapplikationen kommer att innehålla spelning av film och trailers. Det ska även gå att del spellistor på sociala medier samt fjärrstyra sin pc och tv direkt från mobilen. Lanseringen kommer att ske i steg med första versionen under maj 2010.

- För första gången kommer nu mobilanvändarna kunna ta del av annonsfinansierad laglig Hollywood-film direkt i mobilen, samtidigt som annonsörerna når den efterlängtade ”innerfickan” på konsumenterna, säger Voddlers marknadschef Björn Isakson.

Applikationen testas för tillfället av en utvald grupp användare. Den färdiga versionen beräknas vara klar under maj och kommer att erbjuda gratis till samtliga användare av tjänsten.

– Då Voddler arbetar med en ”cloud computing”-lösning där filmerna ligger i molnet är den sömlösa integrationen mellan de olika fönstren och plattformarna enkel. I dag strömmar vi våra filmer till pc med bästa bild och ljudkvalitén på marknaden, detta kommer vi även göra till mobilen och senare till den internetkopplade teven, säger Voddlers teknikchef, Stefan Anjou.

Enligt Voddler ska alla företagets plattformar bli integrerade så att användarna kan starta en film i en applikation och avsluta den i en annan.

Lockas du av Voddler i mobilen?
Det är inte längre tillåtet att rösta.