Det tyska företaget Medien Patent Verwaltung har lämnat in en stämningsansökan gentemot det amerikanska filmbolaget Warner Bros. Enligt det tyska företaget har Warner Bros piratkopierat en teknik som kan användas för att upptäcka piratkopierade filmer.

Tekniken ska enligt Medien Patent Verwaltung göra det möjligt att spåra från vilken biograf en piratkopierad eller videofilmad film kommer från. I stämningsansökan hävdar Medien Patent Verwaltung att Warner Bros använt tekniken i Europa sedan 2004 men inte betalat ett öre för det.

– Vi visade upp vår teknik för Warner Bros redan 2003, efter att de bjudit in oss. Allting gjordes strikt konfidentiellt och vi förväntades oss att bli behandlade rättvist. Istället började Warner Bors använda vår teknik utan att be oss om tillstånd eller ersätta oss, säger en talesperson för Medien Patent Verwaltung i ett uttalande till nyhetstjänsten The Escapist.

I sin stämningsansökan angav Medien Patent Verwaltung fel patentnummer och refererade till ett patent som redan ägs av Warner Bros. Enligt det tyska företagets advokat kommer en ny stämningsansökan att skickas in med rätt patentnummer.