Hur går du till väga när du vill skapa ett nytt administratörs­konto, schemalägga en aktivitet eller ange ett lösenord för skärmsläckaren? Visst är det rätt så enkelt att lista ut hur du hittar vissa inställningar i Windows 7. Men många gånger krävs en liten tryckning på funktionstangenten F1 för att hitta information om hur du letar dig fram till rätt inställning.

Vore det inte bra om det gick att samla alla inställningar i en och samma mapp i Windows 7?

Det är precis det du kan göra genom att skapa en ny specialmapp på Skrivbordet eller i någon annan mapp på hårddisken.


1. SKAPA NY MAPP. För att skapa mappen med alla inställningar börjar du med att högerklicka på Skrivbordet och välja Nytt, Mapp. Mappen måste inte skapas på Skrivbordet utan du får skapa den i en annan mapp i stället.


2. DÖP MAPPEN. Nu döper du mappen exakt så här:
Inställningar.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}.
Det är viktigt att du skriver in namnet precis som det visas i skärmdumpen ovan.


3. NY MAPPIKON. När du trycker på Retur-tangenten för att avsluta inmatningen av namnet kommer det konstiga numret att döljas och endast Inställningar att visas. Mappen kommer automatiskt att få en ny ikon.


4. ALLA INSTÄLLNINGAR. Dubbelklicka på mappen för att snabbt och enkelt komma åt hundratals inställningar i Windows 7. Inställningarna är indelade under olika rubriker som Administrationsverktyg, Anpassning och Bildskärm.

Fakta

Svårighetsgrad: Medel.
Program. Windows 7.
Tid: 10 minuter.

Det här lär du dig:

  • Skapa en specialmapp på Skrivbordet där du enkelt kommer åt hundratals inställningar i Windows.