Adobe meddelande igår att företaget kommer att släppa en uppdatering för Flash imorgon torsdag. Uppdateringen täpper till ett allvarligt säkerhetshål som upptäcktes i slutet av förra veckan.

Säkerhetshålet drabbar även Adobes pdf-program, Reader och Acrobat. Adobe uppger att en uppdatering för de sistnämnda inte kommer att släppas förrän den 29 juni.

Enligt Adobe beror det på att man inte vill förvirra kunderna med för många uppdateringar.

– Uppdateringen för Flash kommer att finnas tillgänglig den 10 juni. Uppdateringen för Reader och Acrobat kommer däremot inte att finnas tillgänglig innan den 29 juni, säger Adobes säkerhetschef, Brad Arkin.

Enligt Brad Arkin ville Adobe först släppa båda uppdateringarna samtidigt, men eftersom företaget planerar att släppa en annan uppdatering för Reader och Acrobat den 13 juli så hamnade de för nära inpå varandra.

– Två säkerhetsuppdateringar inom loppet av två veckor skulle skapa för mycket problem för våra kunder. Speciellt de som sitter i en företagsmiljö, säger Brad Arkin.

För att lösa problemet kommer Adobe att släppa en samlad uppdatering den 29 juni som innehåller en buggfix för det senaste säkerhetshålet samt säkerhetsuppdateringen som först var planerad för 13 juli.

Adobe har uppdaterat företagets säkerhetsbulletin som nu beskriver hur användare av Mac och Linux kan skydda sig mot det senaste säkerhetshotet. I förra veckan beskrevs endast hur Windows-användare kan skydda sig.

IDG News