Jag funderar på att öppna en butik, och min affärsidé är helt genialisk. I stället för låga priser ska jag satsa på höga. Jättehöga!
I min butik ska jag sälja Aftonbladet för 360 kronor och cd-skivor för 5 000 kronor styck. Film ska jag ha också, och här kan du räkna med att en normal Hollywood-rulle kommer att kosta 18 000 kronor.
Om du tror att min lilla butik kommer att gå bra, då tycker jag att du ska köpa aktier i Telia, Telefonica, Tele2, Vodafone och de andra stora telebolagen i Europa. Det är nämligen exakt den här prissättningen som de har valt för dig som vill surfa i utlandet med ditt mobila bredband.
Det kostar cirka 35 kronor per megabyte när du surfar inom EU. Reser du till Turkiet eller Kroatien blir det ännu dyrare. Här slutar notan på 120 kronor per megabyte. Med tanke på att många sajter och tjänster numera är ganska informationtunga rusar notan lätt iväg.
Det finns egentligen ingen teknisk förklaring till att det ska vara så dyrt. Det är samma ettor och nollor som strömmar omkring i de mobila bredbandsnäten i Madrid och Madeira som i Mjölby och Molkom.
Visst uppstår det administrativa kostnader för operatörerna när vi åker utomlands, men i en tid när all informationsöverföring är digital kan det knappast förklara att det kostar 360 kronor att läsa Aftonbladet i Kroatien.
När det gäller rösttrafik har EU tvingat fram ett maxtak, och ett liknande är på gång för mobilt bredband.
Redan den den 1 juli införs det dessutom en obligatorisk spärr som gör att du inte kan surfa för mer än 660 kronor inom unionen. När du slår i det taket kan du inte surfa mer - om du inte låser upp abonnemanget.
Det här ingreppen från Bryssel är förstås jättebra.Men för mig är det en gåta att teleoperatörerna inte själva fattar att de sinnessjukt höga priserna blir en dålig affär.
I dag väljer alla vettiga konsumenter att inte använda sitt mobila bredband utomlands, och då blir intäkterna mindre än om flera miljoner kunder skulle betala några hundralappar per person.
Ikea har fattat att det är bättre att sälja många billiga bokhyllor än några få dyra, och Ryanair har visat att det är lönsamt att sälja flygbiljetter till lågpris. Men i Europas telekombransch finns det ingen Ingvar Kamprad eller Michael O´Leary.
De senaste åren har den mobila marknaden fullständigt exploderat. Statistik från undersökningsföretaget IT Research visar exempelvis att försäljningen av mobilt bredband i Sverige har ökat med 23 procent sedan förra året. De superlätta netbook-datorerna har blivit en storsäljare, och var tredje telefon som säljs här är en smartphone.
Apples lansering av pekdatorn Ipad förstärker den här trenden ytterligare, och jag skulle säga att det är självklart att vi konsumenter vill ha med oss internet på resan.
Många av oss som sitter och surfar på kaféer, tåg och bussar i Sverige skulle förstås även vilja göra det i utlandet. Och vi som kollar mejlen eller Facebook har precis samma behov även när vi har passerat Sveriges gränser.
Att teleoperatörerna inte vill tjäna pengar på alla oss som vill surfa på semesterresan är svårbegripligt. Frågan är om de hinner fatta det här innan EU:s byråkrater tvingar dem att sänka priset – och börja tjäna pengar.