Eurobonus

 1. Skaffa bonuskort
De flesta stora flygbolag har bonuskort som ger dig gratisresor om du reser mycket. De har dessutom ofta specialerbjudande till dina bonuskunder, så genom att teckna upp dig för deras nyhetsbrev kan du komma åt riktigt billiga specialbiljetter.
 


Bagage

2. Glöm inte bagaget
Tänk på att lågprisbolagen låter dig betala för mat och bagage. Det här gör att en lite dyrare biljett kan bli ett bättre val. Fundera hur du tänker flyga och räkna på totalpriset så slipper du obehagliga överraskningar.

Var också fokuserad när du gör själva bokningen. Många nätresebyråer vill lura på dig dyra och onödiga försäkringar. Se till att inte välja dem av misstag!


Skypicker

3. Välj en annan flygplats
Många städer har flera flygplatser i närheten, och ibland kan de ligga i grannländerna. Billigaste sättet att ta sig till Bryssel, förutom med sista minuten, kan exempelvis vara att flyga till nederländska Eindhoven.

Ja, i vissa fall kan det faktiskt löna sig att lösa en biljett till en helt annan stad och köpa en extrabiljett separat.

Ta med andra ord fram en karta och kolla vilka alternativ som finns – om du har tid för lite extra transfer.

Du kan även få hjälp av sajten Kiwi.com (före detta Skypicker). Den låter dig hitta billigt flyg mellan olika områden. Du kan med andra ord exempelvis se vad det kostar mellan Stockholm och valfri plats i Spanien och Portugal.

Nästa sida: Appar och tjänster som hjälper dig att planera resan.