Filmtjänsten Film2home kommer inom kort att börja betatesta en ny gratistjänst som går under namnet Film2home Free. Just nu söker tjänsten efter testpersoner som vill vara med och utvärdera den kommande gratistjänsten.

PC för Alla fick tag på Josefine Persson som är affärsområdesansvarig på Filme2home.

Vad är era planer med den nya gratistjänsten?
– Vi har valt att lansera Film2home Free som en del av vår filmtjänst, och ser detta som ett bra komplement till vår sedan länge etablerade video-on-demand-verksamhet. Gratistjänsten bygger på samma plattform som övriga Film2home. Som alltid är enkelhet för användaren mycket viktigt, och i vår tjänst spelas filmen upp direkt i webbläsaren. Här kan användaren också byta språk på undertext eller stänga av undertexter med ett klick.

Vilka filmbolag kommer ni att arbeta med på gratisversionen?
– Film2home arbetar med över 35 filmbolag, allt från Warner, Disney, Paramount och Sony till lokala leverantörer som SF, Scanbox, Pan Vision och Atlantic med flera. När det gäller sortimentet i film2home Free handlar det under betaperioden främst om äldre filmer från lokala filmleverantörer. Detta utbud kommer naturligtvis att utökas både i antalet titlar samt leverantörer på sikt.

Hur kommer gratistjänsten att finansieras?
Den kommer att finansieras med reklam som kommer att visas innan varje film startar. Vi kommer även att ha banner-annonsering på vår webbplats.

Kommer alla filmer att vara gratis?
Sortimentet i Film2home Free skiljer sig från Film2home Premium genom att Free inte inkluderar nyheter. Alla filmer på Film2home kommer inte att visas reklamfinansierat, en stor andel titlar kommer fortfarande enbart vara tillängliga för uthyrning eller nedladdning mot betalning. Film2home Free kommer heller inte att inkludera erotiska filmer.

Hur gör jag om jag vill vara med och testa Film2home Free?
Alla som vill får anmäla sitt intresse av att bli betatestare. Du anmäler dig på webbsidan www.film2home.se. Vi kommer sedan successivt under sommaren bjuda in betatestare från både Sverige, Norge, Danmark och Finland. Tanken är att våra betatestare ska kunna vara med och påverka tjänsten genom att komma med önskemål om funktioner. Den färdiga versionen planeras att släppas till senhösten.