I den pågående kampen mot upphovsrättsbrott har amerikanska myndigheter i veckan slagit till mot flera filmtjänster som erbjuder besökarna att titta på filmer direkt på webbplatsen, rapporterar Wall Street Journal.

Amerikansk polis tog kontroll över totalt nio stycken webbplatser som visade de senaste filmerna till besökarna. Till skillnad från fildelarsajter så kunde besökarna inte ladda ned filmerna utan endast se på dem via så kallad strömning.

Tack vare att samtliga nio webbplatser var registrerade hos amerikanska domänföretag kunder polisen ta kontroll över domännamnen och på så sätt stänga ned tjänsterna. Flera av tjänsterna hade dock sina servrar baserade utanför USA, bland annat Tyskland, Holland och Storbritannien.

De tjänster som stängdes ned inkluderar Tvshack.net, Movies-links.tv, Filespump.com, Zml.com, Now-movies.com, Thepiratecity.org, Planetmoviez.com, Ninjavideo.net och Ninjathis.net.

Amerikanska myndigheter uppger till Wall Street Journal att man för närvarande endast fokuserar på att stänga ner de webbplatser som strömmar upphovsrättsskyddat material. Det är dock möjligt att myndigheterna kommer att åtala personerna bakom tjänsterna vid ett senare tillfälle.