Prince som är aktuell med ett framträdande på Roskildefestivalen i Danmark i förra veckan, deltog igår i en exklusiv intervju med brittiska Mirror.

I intervjun uppger Prince att han ständigt letar nya sätt att distribuera sin musik på, men internet inte ett av dem.

– Internet är helt över. Jag förstår inte varför jag skulle ge min musik till Itunes eller någon annan. De kommer ändå inte att betala mig i förskott och de blir arga när jag inte går med deras affärsmodell, säger Prince till Mirror.

Prince har gjort sig känd för att hysa agg mot internet redan sedan tidigare. 2007 uppgav han att han förbereder att stämma Youtube, Ebay och Pirate Bay för att de tillåter användarna sprida hans musik. Han har även vägrat att arbeta med digitala musiktjänster likt Itunes och Emusic.

Han är heller ingen beundrare av nutidens konsumentprodukter.

– Alla dessa datorer och digital prylar är inte bra. De fyller bara ditt huvud med siffror, och det kan inte vara bra för dig, säger Prince till Mirror.

Prince senaste album, 20Ten, kommer att släppas senare denna vecka som en gratis cd-bilaga till Mirrors läsare samt en rad andra tidningar i Europa. Han tror inte på internet som en distributionskanal för framtiden, och enligt honom själv kommer hans musik inte att finnas att ladda ned någonstans på internet. I alla fall inte på laglig väg.

– Internet är som MTV. En gång i tiden var MTV populärt och plötsligt är tv-kanalen omodern och föråldrad.

Läs hela intervjun här.

Lockas du av musik-cd som tidningsbilaga?
Det är inte längre tillåtet att rösta.