Facebook riskerar att utsättas för en utredning efter att tyska myndigheter lämnat in en stämningsansökan gentemot det sociala nätverket. Enligt de tyska myndigheterna har Facebook brutit mot de tyska integritetslagarna.

Facebook ska enligt tyska myndigheter ha sparat och använt information om tyska personer som inte har konton på tjänsten. Facebook ska använt uppgifter om bekanta till medlemmar i marknadsföringsändamål.

Tyskland är känt för att ha de strängaste dataskyddslagarna i världen. Facebook har den senaste tiden fått mycket kritik från både användare och i media för att inte respektera användarnas integritet.

Facebook uppger till brittiska BBC att företaget går igenom stämningsansökan och kommer att möta anklagelserna vid ett senare tillfälle. Facebook måste besvara anklagelserna innan den 11 augusti.

Facebook har nästan 500 miljoner användare världen över och är det dominerande sociala nätverket i många länder. I Tyskland är det emellertid endast det fjärde största sociala nätverket.