Google meddelade i fredags att företaget lägger ned den aktiva försäljningen av Nexus One, Googles försök att sälja en egen mobiltelefon. Enligt Google har företaget precis fått sin sista leverans telefoner från tillverkaren HTC.

– Nexus One kommer att fortsätta säljas av några av våra samarbetspartners som inkluderar Vodafone i Europa och KT i Korea. Det är möjligt att den kommer att säljas även på andra marknader. Nexus One kommer även att finnas tillgänglig för utvecklare så de kan fortsätta att testa applikationer för Android, skriver Google i ett blogginlägg.

Försäljningen av Nexus One har varit lägre än väntat. Under samma period Apple sålde en miljon Iphone lyckades Google endast sälja 135 000 Nexus One. Operativsystemet Android kommer emellertid att fortsätta att utvecklas och påverkas inte av Google beslut kring Nexus One.

Google Nexus One började säljas i USA den 5 februari i år och var tänkt att endast kunna köpas via webben. Google meddelade den 14 maj att företaget lägger ned webbshoppen då man upptäckt att de flesta kunder först vill känna på en telefon innan de köper den.

IDG News