Det amerikanska blogghotellet Blogetery som var hem åt över 70 000 fristående bloggar fick sin internetkoppling avstängd i förra veckan, skriver Readwriteweb.

Internetleverantören Burstnet som var ansvarigt för internetkopplingen uppger att en icke namngiven amerikansk myndighet ligger bakom avstängningen.

– Blogetery stängdes av efter på tryckningar från amerikanska myndigheter på grund av det material som publicerades på servrarna. Vi får ännu inte ge ut alla detaljer kring fallet annat än att det var allvarligt och vi var tvungna att stänga ned blogghotellet med omedelbar verkan, skriver Burstnet i ett foruminlägg.

Enligt de diskussioner som förekommer på forumet så verkade hela historien handla om brott mot upphovsrättslagen. Burstnet hävdar dock att företaget alltid tagit bort länkar till fildelarsajter om så krävts av myndigheterna.

I en intervju med nyhetstjänsten Cnet uppger Burstnet att det aktuella tilltaget inte hade något att göra med upphovsrättsbrott.

– För att utrycka oss enkelt. Vi kan inte avslöja detaljerna kring det här fallet och vi kommer inte att göra några vidare uttalande kring detta, skriver en representant för Burstnet vidare i ett foruminlägg.

Det är än så länge okänt vilken amerikansk myndighet som beordrade avstängningen av 70 000 bloggar. Det är heller inte känt på vilka grunder avstängningen beordrades.