Piratpartiet uppger till nyhetssajten Torrentfreak att man planerar att starta en ny verksamhet som kommer att agera som internetleverantör. Projektet som kommer heta Pirate ISP är tänkt att ge kunderna full anonymitet samt generera inkomster till Piratpartiet.

Pirate ISP kommer att drivas av Gustav Nipe som är ekonomistuderande och medlem i Piratpartiet sedan partiet grundades.

– Ser du något som är trasigt så fixar du det. Med det som referensram så startar vi en internetleverantör. Det är vårt sätt att slå tillbaka mot storebrorssamhället, säger Gustav Nipe till Torrentfreak.

Tjänsten började testas i Lund tidigare i veckan och tjänsten planeras att släppas om två veckor med start i Lund. Pirate ISP kommer sedan att växa successivt till olika orter i Sverige.

– Vi vill ta fem procent av marknaden till att börja med. Det tror vi inte är orimligt. Sen har vi andra avtal i pipelinen som gör att vi kan sprida oss på andra orter i landet beroende på hur det funkar här, säger Gustav Nipe till Sydsvenskan.

Henrik Pontén på Antipiratbyrån är dock inte speciellt imponerad av tilltaget.

– Anonymiseringstjänster har aldrig varit något problem i vårt arbete. Våra utredningar har fokuserat på personer med betydligt högre säkerhetstänkande. När polisen ringer måste de ändå lämna ut uppgifterna, säger Henrik Pontén till Sydsvenskan.