Microsoft har tidigare nämnt bland annat HP som en av de samarbetspartners som kommer att släppa mobiltelefoner med mobiloperativsystemet Windows Phone 7.

I en intervju med nyhetstjänsten Cnbc uppgav HPs vice vd, Todd Bradley, att företaget lagt ned alla framtida planer på att släppa en mobiltelefon med Windows Phone 7. Istället kommer HP att satsa på mobiloperativsystemet Webos som företaget numera äger efter uppköpet av Palm.

– Våra ambitioner och vår fokus ligger nu på att göra Webos till det bästa operativsystemet som det kan bli, säger Todd Bradley till Cnbc.

Microsoft tog i torsdags tillbaka ett tidigare uttalande som hävdade att Asus, Dell, LG, HTC och Samsung kommer att släppa mobiltelefoner med Windows Phone 7.

– Microsoft har ännu inte gjort några officiella uttalanden kring samarbetspartners för Windows Phone 7 när det släppts, uppgav en taleskvinna för Microsoft i torsdags.

Enligt Jack Gold vid analysföretaget J. Gold Associates har Microsoft valt att inte publicera en lista på officiella mobiltelefontillverkare innan alla beslut är klara. Några av de företag som nämnts hittills kan besluta sig för att dra sig ur i sista stund, säger Jack Gold.

IDG News