Microsoft hårdvarudivision skapade för några dagar sett ett nytt Twitterkonto som företaget nu använder för att släppa mystiska bilder på en ny produkt. De två bilder som släppts hittills visar endast delar av baksidan från den nya produkten och ingen vet vad det kan röra sig om.

De bilder som släppts ger intrycket av att det kan röra sig om något av följande:

En ny smartphone?
Av bilderna att döma så ser det i mångt och mycket ut som en smartphone. Det går dock inte att avgöra storleken på den nya produkten.

Uppdaterad version av Zune?
Även om det skulle vara ganska oväntat så kan det röra sig om en uppdaterad version av Microsofts mp3-spelare Zune. Apple förväntas släppa en uppdaterad version av Ipod Touch i höst, så det är möjligt att Microsoft vill kontra inom det produktsegmentet.

En pekdator?
Eftersom det inte går att avgöra storleken på den nya produkten kan det likaväl röra sig om en smartphone som en pekdator. För endast några dagar sedan uppgav Microsofts vd, Steve Ballmer, att företaget arbetar på en pekdator. Det ska dock inte handla om HP Slate eller Courier.

En tryckplatta?
Nyligen släppte Apple Magic Trackpad, en ny typ av tryckplatta som gör det möjligt att använda multi-touch på en bordsdator. Med tanke på att Microsoft Hardware främst arbetar med tangentbord och möss så finns det en chans att det här är vad det handlar om.

På företagets Twitterkonto gav Microsoft följande kryptiska ledtråd igår:

“Don’t be so touchy…flat is where it’s at.”

Kom gärna med förslag på dina egna teorier kring vilken typ av produkt det kan röra sig om i kommentarerna nedan.

IDG News

Vad tror du att Microsofts hemliga produkt är för något?
Det är inte längre tillåtet att rösta.