Uppdaterat. Det har nu kommit fram att nedanstående nyhet var ett skämt från Torrenreactor. Läs den uppföljande artikeln här.

Torrentreactor som klassats som en av de fem största fildelarsajterna på internet har enligt uppgift köpt upp den ryska staden Gar för 4,5 miljoner rubel (cirka 1 miljon kronor).

Staden Gar grundades 1958 och har endast 214 invånare. Det finns tre datorer i staden varav en är uppkopplad mot internet med hjälp av modem. Enligt Torrentreactor så kommer tjänsten att finansiera bredband, skolor och rusta upp den lokala infrastrukturen.

– Vi vet att det här bara är en droppe i havet jämfört med hur mycket pengar det skulle krävas att hjälpa andra byar och städer. Vi har i alla fall gjort något för att hjälpa helt okända människor och det är något vi är stolta över, säger Torrrentreactor till nyhetssajten Torrentfreak.

Den svenska fildelarsajten Pirate Bay försökte sig tidigare på en liknande bedrift genom sin kampanj Buy Sealand under 2007. Pirate Bays plan var att försöka få in så mycket bidrag att köpa mikrolandet Sealand för att skapa en egen nation.

Pirate Bay lyckades dock endast samla in cirka 140 000 kronor. Något som inte räckte riktigt ända fram då priset för Sealand låg på över sju miljarder kronor.

Enligt Torrentreactor var köpet av staden helt självfinansierat.