Förr i tiden var det vanligt med bildvisning så här på hösten. Folk visade diabilder från sommarens semesterresor för släkt och vänner.
I dag kan du i stället lägga ut ditt bildspel på nätet.

Flixtime är en sajt som gör det här enkelt. Du tar bara dina bästa semesterbilder och laddar upp dem. Varje bild hamnar i en liten ruta, och om du vill ändra ordning är det bara att flytta på rutorna.
Om du vill kan du sedan komplettera bildspelet med musik – antingen mp3-filer från din egen hårddisk eller låtar som du väljer från sajtens eget musikbibliotek. Du kan även skriva in egna bildtexter om du inte tycker att bilderna talar för sig själva.

När du är klar och nöjd sparar du resultatet som en film på Flixtimes sajt. Den får en direktlänk som du kan dela med dig via exempelvis Facebook, Twitter eller mejl. Den som vill titta behöver med andra ord varken ladda ned eller installera någonting. Det är bara att klicka på länken.

Flixtime är en gratistjänst, och den tillåter bara att du skapar 60 sekunder långa filmer i medelmåttig upplösning. Vill du slippa de här begräsningarna kostar Pro-abonnemanget upp till tusen kronor om året.

Tycker du det är dyrt kan du i stället välja Jaycut. Det här är en gratistjänst som egentligen är gjord för videoredigering, men den fungerar även för att göra bildspel av stillbilder.
www.flixtime.com
www.jaycut.se