Facebook, Facebook, Facebook. Det är ett himla tjatande om fenomenet i tidningar, på nätet och säkert bland dina vänner också. Så vad är egentligen så speciellt med Facebook och varför ska du skaffa det? Här är fem anledningar till att skaffa ett konto.

1. Enkelt hålla kontakten. Facebook gör det superenkelt att hålla kontakten med andra vänner än dina allra närmaste, till exempel kompisar som bor utomlands, eller vänner som du helt enkelt inte har tid att ringa eller träffa i din stressiga vardag. Ett litet meddelande då och då och du kan hålla liv i en bekantskap som annars kanske skulle rinna ut i sanden.

2. Gemenskap. Visst, att träffas i verkliga livet är svårt att överträffa, men på Facebook finns en gemenskap som faktiskt är rätt social. Du och dina vänner kan dela bilder från fester och släktträffar och diskutera dessa tillsammans. Facebook blir som en gemenskap som fortsätter efter jobb och skola.

3. Främjar verkliga möten. Vid en första anblick kan Facebook verka som en förvuxen, opersonlig och osocial chatt. Men tittar man närmare är det snarare tvärtom.

Genom att skapa eventförfrågningar och möjligheten att se vilka event dina vänner ska delta i, eller bara fråga, är det lätt att få till möten i verkliga livet också.

4. Underhållning. Facebook är inte bara statusuppdateringar och kommentarer, du kan även använda Facebook för ren och skär underhållning.

Det finns mängder av spel, grupper och andra applikationer att roa sig med.

5. Härligt snokande. Det finns en anledning till att skvallertidningar är så populära. Vi gillar att snoka i folks privatliv. Facebook är ett smörgåsbord för den nyfikne.

Har du ett Facebook-konto kommer du snart ha stenkoll
på allt vad dina vänner och bekanta gör nu för tiden (men det går förstås att ändra inställningarna så att inte alla kan snoka bland dina bilder och status­uppdateringar).

Så vad väntar du på? Läs vår guide, skaffa ett konto och bli vår vän! Du hittar oss här: facebook.com/pcforalla.