6 smarta Facebook-program

Det finns många applikationer på Facebook som är skräp – inget snack om saken. Men det finns också guldkorn som är värda att titta närmare på.

När du lägger till en applikation (app) på Facebook går du in på sidan för just den appen och väljer tillåt på frågan Vill du godkänna applikationen? Den kopplas då till ditt konto. Du hittar alla applikationer du har installerat under just Applikationer i vänstermenyn på startsidan (se bild på första upp­slaget i den här artikeln).

My Flickr
För dig som använder Flickr för dina bilder finns det en enkel applikation som integrerar dina två konton och gör så att du kan visa upp dina Flickr-bilder direkt på Facebook utan att behöva ladda upp dem igen.
apps.facebook.com/myflickr

My Calendar
Är precis vad det heter – en kalender som gör det enkelt att samla och hålla reda på viktiga händelser, som födelsedagar och evenemang.
apps.facebook.com/m_calendar

Flixster
En app för dig som brinner för film. Med Flixster kan du sätta betyg på filmer du sett, hålla koll på vilka filmer som är på gång och göra olika film-quiz. Självklart ser du vad alla dina vänner (som också använder applikationen) ger för betyg och recensioner på filmer de sett.
apps.facebook.com/flixster

I’m reading
En app som påminner om Flixster, men som är till för böcker. Du kan betygsätta och göra listor över böcker som du vill läsa. Bli inspirerad av vad dina vänner läser och undvik bottennapp utifrån deras betyg.
apps.facebook.com/imreading

Networked Blogs
Med den här applikationen kan du koppla ihop Facebook med din blogg. På så kan du dela med dig av det du bloggar om automatiskt på Facebook, och vice versa.

Läs mer på
networkedblogs.com.
apps.facebook.com/
blognetworks

Twitter
Bra app för dig som vill synas på Twitter och Facebook, men uppdatera båda från ett ställe. Med Twitter-appen kan du uppdatera din status från ­Facebook och få den att visas på Twitter.
apps.facebook.com/twitter

Du kan även bläddra bland rekommenderade Facebook-appar på facebook.com/apps.