”Mitt tips till dem som inte har Facebook – skaffa det!”


Så skriver du en moderiktig statusuppdatering
Eftersom namnet alltid visas först när du gör en statusuppdatering på Facebook har det blivit populärt att skriva sina uppdateringar i en tredje­personform. I stället för att skriva: Jag tycke att filmen ”A serious man” var skittråkig, plockar du bort ”jag” och skriver: tyckte att ... (med gemen begynnelsebokstav). Då blir resultatet som i bilden ovan.


Säg nej till spam!
Många applikationer och spel som du installerar kommer att fråga dig om det är okej att mejla dig. Vill du inte ha mejl är det lätt att säga nej. Bredvid din e-postadress i förfrågan finns knappen ändra. Tryck på den för att få fram en rullist där du kan välja en anonym adress i stället för din privata.Ta bort applikationer och spel

Tröttnat på ett spel eller en applikation? Det är enkelt att plocka bort. Gå in under Konto, Applikationsinställningar och tryck på krysset vid den applikation du vill bli av med.

Fnissa åt kul Facebook-missar
Det är inte alla som tänker sig för innan de skriver saker på Facebook. Tråkigt för dem, men desto roligare för dig. Kolla in roliga Facebook-tabbar på failbook.com och lamebook.com. Observera att sajterna är på engelska.
Tokigt 1: Upp och ned

Med en enkel inställning kan du vända texten upp och ned på din Facebook. Nytta, nja. Skojigt? Kanske. Fungerar bara på engelska.

Välj Konto, Kontoinställningar. Klicka på Språk. Ändra till English (Upside Down).

Tokigt 2: Sätt färg på Facebook
Trött på att Facebook bara är blått och vitt? Sätt färg på adressfältet med följande kodsnutt. Bara att klistra in i webbläsarens adressfält och trycka på enter. Du kan byta ut red mot blue, green, yellow, purple, orange, white, black, gold eller silver. Observera att det är bara du själv som ser förändringarna.

javascript:void(document.getElementById('headNavOut').style.backgroundColor=”red”);

PC för Alla på Facebook!
Pssst! Vi finns på Facebook och blir gärna din vän. Om du går in
på vår sida och trycker på Gilla kommer du att kunna se vår sida där det finns roliga bilder från vår ­vardag, tips och tävlingar. ­Dessutom kan du prata direkt med oss redaktionen och andra PC för Alla-läsare.
facebook.com/pcforalla