5 populära Facebook-spel ...

Farmville
Vissa älskar det, andra hatar det – miljoner spelar det världen över. Det absolut mest hajpade spelet på Facebook just nu är Farmville. Det är ett spel som går ut på att du får en bit land där du odlar och föder upp djur. Du blir kontinuerligt bättre och får låtsaspengar och upp­graderingar som gör att du hela tiden kan utveckla din farm.
facebook.com/farmville

Mafia Wars
Ett mycket populärt spel där du ska jobba dig upp i leden i en fiktiv maffiafamilj. Spelet är tätt integrerat med Facebook och går, förutom att göra olika typer av brott, ut på att rekrytera nya maffiameddlemmar bland dina Facebook-kompisar. Ju fler du rekryterar och ju fler brott du lyckas med, desto högre ranking får du. Målet är att bli herre på täppan – gudfader.
facebook.com/mafiawars

Texas Hold’em
Spela den amerikanska varianten av poker, Texas Hold’em, mot dina vänner eller andra människor på Facebook. Stora turneringar ­anordnas varje vecka. Du spelar med låtsasmarker och får fler genom att vinna, eller köpa fler. Varje dag får du också några nya gratis.
facebook.com/TexasHoldEmPoker

Tetris Friends
Det mest klassiska av spel har hittat till Facebook. I Tetris Friends kan du spela mot upp till fem personer samtidigt. Bland de olika spelvarianterna finns Maraton som går ut på att klara 15 banor i rad, och Ultra där det gäller att samla mest poäng på två minuter. Jämför dina poäng med dina vänner.
apps.facebook.com/tetrisfriends

Schack
Spela mot okända människor, eller utmana dina vänner. Det är vanliga schackregler som gäller, men du kan även satsa låtsaspengar.
facebook.com/PlayChess

... och ett du gott kan vara utan

Zombies
Poängen är att irritera sina vänner så mycket som möjligt genom att bita dem. Om de också väljer att bli zombies får du poäng och stiger i graderna. De flesta blir bara sura och spelet är ett säkert sätt att alienera dig från dina Facebook-kontakter. Det finns även liknande spel med Warewolves, Vampires och Slayers. De lika värdelösa ...