Nä, nu vill jag inte vara med längre ...

Om du kommer fram till att Facebook nog ändå inte är något för dig, så går det så klart att avsluta ditt konto. Det finns två olika sätt att göra det, beroende på om du vill radera allt ditt innehåll utan återvändo, eller bara inaktivera med möjligheten att senare aktivera kontot igen – alla dina vänner, foton, med mera sparas då hos Facebook.

Inaktivera kontot
1. Gå in under Konto, Kontoinställningar, Inaktivera användarkonto och klicka på Inaktivera.

2. När du klickat på Inaktivera kommer du till en sida där du får välja att ange alternativ till varför du vill inaktivera kontot. Det finns även en kryssruta som du bör kryssa i om du inte vill få mejl från Facebook, eller om du inte vill att vänner ska kunna tagga dig i bilder eller skicka eventinbjudningar till dig. När du är klar trycker du på Avaktivera mitt konto. För att aktivera kontot igen loggar du bara in med din e-postadress och lösenord som vanligt.

Radera kontot permanent
1. Logga in på ditt Facebook-konto.

2. Gå in på följande adress i din webbläsare
https://ssl.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

3. Tryck på Skicka.