Häng med i tugget i Facebook-världen.

Applikation. En applikation eller app är en funktion eller mindre program som fungerar i eller tillsammans med Facebook.

Blocka. Att plocka bort en Facebook-vän från Facebook som inte längre är en vän.

Facebook-resa. Går ut på att försöka klicka sig så långt bort i vänskapsnäten som möjligt, genom att klicka på vänners vänners vänner för att hitta intressanta personer som man inte själv känner eller är vän med på Facebook. Ett stort plus är om resan slutar på en kändis.

Facerape [fejs:rejp]. Inte fullt så illa som det låter, men inte långt ifrån. Att råka ut för en facerape är när du glömmer bort att logga ut från ditt konto och någon utnyttjar det här för att skriva saker i ditt namn. Har du otur är det inte snälla saker som skrivs.

Facebook-trollning [fejsbo:ktrollning]. När en Facebook-grupp utger sig för att representera en viss sak, men sedan helt byter inriktning och namn när tillräckligt många gått med i gruppen.

Fejjan [fe:jan]. Ett samlingsnamn för hela härligheten. Facebook alltså.

Gilla. Den knapp som finns intill allt material (statusar, bilder med mera) på Facebook. Knappen är till för att kunna visa att du uppskattar något, utan att behöva skriva något.

Grupp. En sida som startas för att ta ställning för något. Andra kan sedan gå med i gruppen för att visa sitt stöd. Kan missbrukas, se Facebook-trollning.

Poka [pow’ka]. En poke, eller puff som det har översatts till på svenska, är en funktion i Facebook som bara är till för att påkalla någons uppmärksamhet, utan att säga något speciellt.

Puffar du däremot någon som du inte har på din vänlista kommer den personen att se hela din profilsida under ett antal dagar.

Tagga. De bilder som du lägger upp kan du tagga med namn på de personer som är med i bilden. Det innebär att dessa personer får en notifiering som gör att de hittar bilden. Bilden dyker även upp bland bilderna i dennes profil. Att avtagga är att plocka bort sitt eget namn från bilder som andra lagt upp.