3d genomsyrade hela IFA-mässan i år, men det fanns också gott om både pekdatorer och läsplattor från alla möjliga leverantörer, stora som små. 3d-produkter är definitivt på frammarch, men det finns även andra produkter som kan ge en vink om hur framtiden kan komma att se ut.

På tv-sidan finns en trend som hamnat lite i skymmundan av allt 3d-ståhej: den internetanslutna tv:n. Det finns gott om sådana redan i dag, men nu verkar tillverkarna mer eller mindre ha enats om en gemensam standard, Hybrid broadcast broadband TV eller kort och gott hbbtv. Runt 15 tv-tillverkare står bakom detta.

Mobilt

Huawei Ideos U8150
Huaweis Ideos U8150 är en i raden av mobiltelefoner som visar att mobiltelefonen framöver kommer att bli ett betydligt bredare kommunikationsverktyg. Ideos har till exempel en hubb-funktion så att flera användare eller enheter kan dela på uppkopplingen, vilket kan vara smart nu när fler och fler av våra prylar ska vara Internetanslutna. Med sådan här funktionalitet kan de vara det även när du är på språng.

Bild

Epson EH-R4000
Epsons högkontrastprojektor EH-R4000 har en ny typ av lcd:er som reflekterar istället för filtrerar ljuset. Det ger en kontrast på upp till 1 000 000:1, vilket förbättrar bildkvaliteten avsevärt. Att lcd:erna dessutom är snabbare gör att eftersläpningseffekterna reduceras. Kanske leder det här till att projektorerna bättre kan matcha tv-apparaterna när det gäller bildkvalitet.
Läs mer om Epsons projektorer här.

Ljud

Soundfreaqs The Sound Platform
Soundfreaqs The Sound Platform är en Iphone/Ipod-docka som du inte behöver docka med. Varför ska du behöva ställa ifrån dig din trådlösa manick egentligen, om det nu inte är så att du vill ladda den? Läs mer om The Sound Platform här.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning