Ett stort säkerhetsproblem som drabbar många användare av Facebook är att de glömmer att logga ut när de använder en dator på ett internetkafé eller på annan allmän plats.

Facebook har nu tagit fasta på problemet och infört en ny funktion som låter användaren kontrollera och stänga av inloggningar som skett från andra datorer eller enheter på internet.

Den nya funktionen visar en lista över de senaste inloggningarna som innehåller plats, tidpunkt och vilken typ av webbläsare som använts. Till höger i aktivitetslistan finns en länk som gör det möjligt att stänga av en suspekt aktivitet.

Den senaste funktionen är en i raden av nya åtgärder som Facebook tagit för att höja säkerheten på tjänsten.

Den nya säkerhetsfunktionen hittar du under Kontoinställningar och sedan Kontosäkerhet. Det går även att ställa in så att Facebook skickar ett sms eller ett e-postmeddelande när någon loggar in på kontot från en dator som inte är registrerad på tjänsten.